Jak uvařit meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta | recept
Meruňkové knedlíky | recept. Léto je čas ovocných knedlíků. Začíná se jahodovými, pak třešňovými, meruňkovými, borůvkovými a končí švestkovými. Vyjmenovala jsem jen nejrozšířenější náplně, jinak se ještě krajově vaří rebarborové, jablečné, malinové... Ovocné knedlíky mohou posloužit jako oběd nebo dezert. Na výběr je mnoho receptů z různých těst. Náš dnešní recept je z odpalovaného těsta. Je to podobné těsto jako na věnečky nebo větrníky, pouze s menším množstvím vajec. Jakkoli to zní divně, věřte, že jsou nadýchané jako peříčko. Vařené pálené těsto chutná jinak, než pečené. Uvidíte, že si tyto knedlíčky zamilujete.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Parádní nápad, tohle by mně samotné na mysl nepřišlo :) Děkuji za inspiraci, pustím se do nich. :)
Je to k podivu, ale právě takovéto nadýchané meruňkové knedlíky jsme měli ve školní jídelně, kde odebírám obědy. Byly sypané tvarohem a omaštěné máslem a byly mňam! Vlasta