Jak upotřebit akátové květy | recepty a návody pro každého
Každý rok se těším na chvíli, kdy pokvetou akáty. Miluji jejich sladkou omamnou vůni a je škoda, že se z ní můžeme těšit tak krátce. Ochránci přírody nejsou z akátu nijak nadšeni, je to invazivní rostlina, které je velmi těžké se zbavit. Nejenom u mě, ale i u včel je akát velmi oblíbený a hojně ho v době květu navštěvují. A akátový med – to je vyhlášená lahůdka.
Sepsala jsem pro vás několik receptů s využitím akátových květů. Vůně v hotových produktech již sice není tak výrazná, ale její lehká stopa tam zůstává. Věřím, že si z naší směsice návodů vyberete a nějakou dobrotu zkusíte sami připravit.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak originálně na Becherovkou provoněný štolový chlebíček z tvarohového těsta
Místo tradiční štoly můžete z tvarohového těsta vykouzlit tento originální štolový chlebíček, kde vedle tradičních oříšků a rozinek chuť ozvláštn…
Jak upéct, tak trochu klasický, ale i tak trochu nevšední žmolenkový koláč z máslového těsta, mléčného krému a podušených jablek
Kombinace mléčného krému a šťavnatých podušených jablek na vláčném máslovém těstě přemění klasický žmolenkový koláč ve fantasticky vláčný, šťavnatý a…
Jak na smetanově jemný marcipánový likér s bílou čokoládou
Krémový, smetanově jemný a v chuti i barvě neodolatelný. Sladce laděné spojení mandlového marcipánu s bílou čokoládou, k tomu navíc pro…
Jak upéct broskvové krémové řezy s pudinkovým želé | recept
Šťavnaté, ovocně svěží pudinkové želé v doplnění sladkých broskví i božsky nadýchané krémové vrstvy dominující na povrchu koláče, přemění křehké…
Jak upéct řezy na plech s karamelovým krémem a banány | recept
Dokonale sladěného chuťového požitku se vám dostane s tímto velmi elegantním tmavým řezem honosícím se dozlatova restovanými banány, stejně jako…