Jak upéct broskvové krémové řezy s pudinkovým želé | recept
Šťavnaté, ovocně svěží pudinkové želé v doplnění sladkých broskví i božsky nadýchané krémové vrstvy dominující na povrchu koláče, přemění křehké jemné těsto v nesmírně efektní, oku i chuti imponující zákusek.
Broskvové řezy s krémem ze zakysané smetany a ovocným želé jsou další oblíbenou variantou „buchty na plech“.
Co je potřeba
Množství surovin na velký plech – nejlépe o rozměrech cca 30× 40 cm
Na jemné křehké těsto:
- 400 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 220 g Hery
- 2 vajíčka
Na pudinkové želé:
- 1 velká plechovka konzervovaných broskví (s objemem 850 ml a 480 g pevného podílu)
- 1 malá plechovka konzervovaných broskví (s objemem 425 ml a 210 g pevného podílu)
- 2 vanilkové pudinkové prášky
- voda na dolití scezeného sladkého sirupu z broskví tak, aby výsledné tekutiny byl 1 litr
Na nadýchanou krémovou vrstvu:
- 5 vajíček
- 150 g krupicového cukru
- 200 g 12% zakysané smetany
Po době potřebné k předpečení koláče jej vytáhněte z trouby a v rovnoměrné vrstvě na zpevněné pudinkové želé naneste nadýchanou krémovou vrstvu.
Vraťte zpět do trouby a při stejné teplotě dopékejte dalších 15–20 minut, než začne povrch jemně zlátnout.
Před krájením nechejte broskvový zákusek na plechu zchladnout a dobře zatuhnout.
Tipy
- Atraktivní a v chuti znamenitý je zákusek připravený z jahodových kompotů.
Diskuze k článku