Jak upéct řezy na plech s karamelovým krémem a banány | recept
Dokonale sladěného chuťového požitku se vám dostane s tímto velmi elegantním tmavým řezem honosícím se dozlatova restovanými banány, stejně jako karamelově sladkým krémem. Vše navíc ve spojení s mimořádně nadýchaným, vláčným a temně tmavým piškotovým základem.
Co je potřeba
S uvedeným množstvím vyplníte plech o velikosti 20×30 cm
Na tmavý piškot:
- 5 vajíček
- 150 g krupicového cukru
- 120 g hladké mouky
- 2 vrchovaté lžíce tmavého kakaa
- 6 lžic olivového oleje
Na karamelový krém:
- 200 g másla
- 3 vrchovaté lžíce karamelového Salka
- 1 lžička mleté skořice
Na restované banány:
- 5 pevných banánů
- 50 g másla
Nadýchané těsto urovnejte do pečicím papírem vystlaného plechu s vyššími okraji a piškotový základ takto pečte v předehřáté troubě na 160 °C (horkovzdušná trouba 140 °C) 20–30 minut. Jakmile špejli zapíchnutou do korpusu vytáhnete suchou, bez vlhkých drobečků, piškot vytáhněte z trouby a nechejte v plechu vychladnout.
Poté k máslu přidejte karamelové Salko se špetkou mleté skořice a opět metlami prošlehejte v hladký krém.
Karamelového Salka lze dle chuti přidat i více. A to v případě, že máte raději sladší krémy.
Tipy
- Na restované banány vyskládané do karamelového krému můžete dále nanést skvostnou šlehačkovou vrstvu (ze dvou co nejvíce tučných smetan ke šlehání, 2 lžic moučkového cukru a 1 lžíce tmavého kakaa, které vyšleháte v míse všechny najednou) a barevně i chuťově tak tyto tmavé piškotové řezy povýšit na nebývale luxusní zákusek.
Diskuze k článku