Jak upéct zdravějšího makového beránka | recept
05. Březen 2024
Zdravější makový beránek | recept. Beránek patří mezi tradiční symboly jara a Velikonoc. Tento symbol obnovy života a probouzející se přírody se však užíval již dávno před příchodem křesťanství. Pokud si jej chcete připravit v originálnější variantě a máte rádi mák, zkuste náš recept na zdravějšího makového beránka. Mák moučníku dodá skvělou chuť, texturu a také vápník a další cenné látky.
Co je potřeba
- 2 vejce
- 80 g třtinového cukru
- 100 ml rostlinného oleje
- 120 ml mléka (kravského či rostlinného)
- 180 g celozrnné špaldové mouky
- 60 g mletého máku
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- máslo a hrubá špaldová mouka na vymazání a vysypání formy
- špetka skořice
Tipy
- K dochucení těsta lze místo skořice použít vanilkový cukr či vanilkový lusk, případně strouhanou citronovou kůru z BIO citronu.
- Beránek bude vláčnější a ještě zdravější, když do těsta přidáte najemno nastrouhanou mrkev.
- Beránka můžete po vychladnutí přelít citronovou nebo čokoládovou polevou.
- Formu je možné vysypat také strouhankou či kokosem.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct velikonočního beránka z kefírového těsta | recept
Jak upéct velikonočního beránka z kefírového těsta | recept. Upečený beránek nesmí o Velikonocích chybět, bez něj by nebyly ty „pravé“ svátky. A…
Jak udělat škvarkové preclíky | recept
Jak udělat škvarkové preclíky | recept. Křehké preclíky ze škvarkového těsta jsou nenáročné na výrobu i suroviny. Jejich výroba je snadná a rychl…
Jak upéct perníková velikonoční vajíčka | recept
Perníková velikonoční vajíčka | recept. Perníčky bezesporu patří na vánoční a stejně tak i na velikonoční stůl. Na jaře se z těsta na perníč…
Jak upéct mrkvového velikonočního beránka | recept
Mrkvový velikonoční beránek | recept. Pokud chcete letos upéct o něco zdravějšího a lehčího velikonočního beránka, nechte se inspirovat naším receptem…
Jak upéct nadýchanou makovou bublaninu s ovocem | recept
Jak upéct nadýchanou makovou bublaninu s ovocem | recept. Lahodný moučník, který je po všech stránkách tak podobný klasické bublanině, že jednoduše ne…
Diskuze k článku