Jak upéct zázvorové hvězdičky | recept na slepované cukroví
Jak upéct zázvorové hvězdičky | recept na slepované cukroví. Slepované zázvorové hvězdičky jsou z těsta, z něhož se běžně pekly zázvorky. Zázvorky byly vyšší, cukrované a neoblíbené, ale tradičním druhem, který na stole nesměl chybět. Napadlo mě z těsta upéct vykrajované slepované cukroví, recept se ujal, zázvor už není díky ovocné směsi tak dominantní. Pokud máte rádi kořeněnou chuť, vyzkoušejte recept.
Co je potřeba
Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 70 g jemně strouhaných mandlí
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- 2 vejce
- citronová nebo pomerančová kůra z poloviny plodu
ovocná směs na slepování
Cukroví lze upéct i ve verzi pro diabetiky. Cukr nahraďte xylitolem ve stejném množství. Slepujte ovocnou směsí bez cukru. Cukroví vypadá ještě lépe, je-li posypané. Samozřejmě můžete použít práškový xylitol, ale větší dávky mohou působit projímavě, a proto cukroví nechte bez něj. Doporučuji cukroví a moučníky určené diabetikům „cukrovat“ kokosovou moukou. Vypadá stejně jako cukr, dobře chutná a krásně voní.
Diskuze k článku