Jak upéct strouhankový ovocný koláč | recept
02. Červenec 2024
Strouhankový ovocný koláč | recept. Ovocné moučníky jsou oblíbené pro jejich variabilitu. Podle dostupnosti ovoce máme z jednoho základu vždy jiný koláč. Ovoce se dá použít čerstvé, zmrazené i kompotované. Hotový moučník se může ozdobit šlehačkou nebo jen potřít želatinou. Následující recept je pro formu o průměru 25 cm. Máte-li formu větší, nebo chcete-li koláč na plech, znásobte si množství surovin.
Co je potřeba
- 120 g tuku (máslo, Hera)
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 celá vejce
- kůra z poloviny citronu
- 180 g strouhanky
- 1/8 l smetany nebo plnotučného mléka
- ovoce podle chuti a možností
- želatinu
Tipy
Kiwi na úvodním obrázku je přidané na již upečený moučník. Některé druhy ovoce je lepší přidat syrové, např. ananas. Kombinace syrového a tepelně zpracovaného ovoce je zajímavá.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct jablečný koláč s ostružinami | recept
Jablečný koláč s ostružinami | recept. Křehký koláč s jablky a ostružinami je rychle hotový a dobře chutná. Není moc sladký, náplň je bez cukru, cítít…
Jak upéct jahodové řezy s krémem | recept na řezy z jogurtového těsta
Jahodové řezy s krémem | recept. Jahody milují děti i dospělí. Tyto sladké šťavnaté plody nejlépe chutnají čerstvé, právě utržené nebo zpracované bez…
Jak upéct tvarohovo-malinový moučník v dortové formě | recept
Tvarohovo-malinový moučník v dortové formě | recept. Tento snadný a efektní moučník je volnou variací na populární cheesecake. Korpus z rozmačkaných m…
Jak upéct prolévaný koláč se šlehačkou | recept
Prolévaný koláč se šlehačkou | recept. Tento dezert původně pochází ze Španělska, ale neznamená to, že na jeho přípravu potřebujete cizokrajné surovin…
Jak upéct košíčky s jahodovou šlehačkou | recept
Košíčky s jahodovou šlehačkou | recept. Červen je měsíc jahod. Konečně jsme se dočkali voňavých sladkých tuzemských plodů. Dovážené jahody chutí…
Diskuze k článku