Jak upéct slané šneky z listového těsta, špenátu a sýru
Jak upéct slané šneky z listového těsta, špenátu a sýru | recept na šneky z listového těsta se špenátem. Proč se omezovat pouze na klasiku – závin z listového těsta? Šunka, sýr a kečup, to je u šneků záruka jistoty, která chutná všem. S následujícím receptem máte možnost vyzkoušet variantu, která vás ale zaručeně také osloví. Listový špenát šneky z listového těsta příjemně odlehčí a slaný sýr chuťově zpestří.
Co je potřeba
- 1 balení vyváleného a zarolovaného listového těsta(běžně k dostání v obchodech)
- listový špenát (lze i mražený)
- česnek – dle chuti, ale špenát ho potřebuje více
- muškátový oříšek
- sýr balkánského typu (balkánský sýr, feta)
- vajíčko na potření
Listový špenát nasekejte na kousky, poduste na pánvi, a po zavadnutí přidejte prolisovaný česnek. Promíchejte a na závěr „decentně“ zastrouhněte muškátovým oříškem. Směs nechejte vychladnout a případně slijte přebytečnou tekutinu (mražený listový špenát pouští vodu).
Vychladlý špenát rozložte na těsto. Špenátu stačí tenká vrstva, aby se těsto dalo dobře zarolovat. Následně ho rovnoměrně zasypte najemno nastrouhaným sýrem a delší stranu těsta zarolujte. Nakrájejte na plátky asi 1,5 cm široké, položte na plech vyložený pečícím papírem, každou část potřete rozkvedlaným vajíčkem.
Pečte ve vyhřáté troubě po dobu cca 20–25 min na 180 °C.
Tipy
Lze použít i jiný sýr. Můžete použít i výraznější nivu, ale i jemnější goudu. Jednoduše jakýkoliv sýr, který máte rádi.
Diskuze k článku