Jak připravit slaná ouška z listového těsta, pesta a šunky | recept z listového těsta
Jak připravit slaná ouška z listového těsta, pesta a šunky | recept z listového těsta. Listové těsto upravené na sladko, na slano, v podobě závinů, šneků, šátečků. Pokaždé jiný recept, ale vždy dokonalá chuť. Co si tak trochu pohrát s tvary a zkusit z listového těsta vytvořit „ouška“. Rychlovka, která osloví, zaujme a hlavně zachutná.
Co je potřeba
- bazalkové pesto
- 1 balení vyváleného a zarolovaného listového těsta (běžně k dostání v obchodech)
- šunka – plátky
+ vajíčko na potření
Celý plát listového těsta potřete bazalkovým pestem.
Na pesto rovnoměrně vyskládejte plátky šunky tak, aby se nepřekrývaly a začněte delší stranu těsta rolovat ke středu. V polovině zastavte a zarolujte druhou stranu do „protisměru“.
Nakrájejte na plátky asi 1,5 cm široké, položte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozkvedlaným vajíčkem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C po dobu cca 20–25 minut.
Tipy
Výborná je i varianta bez šunky. Těsto potřete bazalkovým pestem a posypejte ho najemno nastrouhaným parmazánem či nasekanými vlašskými ořechy.
Diskuze k článku