Jak upéct slané šneky z listového těsta, špenátu a sýru
Jak upéct slané šneky z listového těsta, špenátu a sýru | recept na šneky z listového těsta se špenátem. Proč se omezovat pouze na klasiku – závin z listového těsta? Šunka, sýr a kečup, to je u šneků záruka jistoty, která chutná všem. S následujícím receptem máte možnost vyzkoušet variantu, která vás ale zaručeně také osloví. Listový špenát šneky z listového těsta příjemně odlehčí a slaný sýr chuťově zpestří.
Co je potřeba
- 1 balení vyváleného a zarolovaného listového těsta(běžně k dostání v obchodech)
- listový špenát (lze i mražený)
- česnek – dle chuti, ale špenát ho potřebuje více
- muškátový oříšek
- sýr balkánského typu (balkánský sýr, feta)
- vajíčko na potření
Krok 1
Listový špenát nasekejte na kousky, poduste na pánvi, a po zavadnutí přidejte prolisovaný česnek. Promíchejte a na závěr „decentně“ zastrouhněte muškátovým oříškem. Směs nechejte vychladnout a případně slijte přebytečnou tekutinu (mražený listový špenát pouští vodu).
Krok 2
Vychladlý špenát rozložte na těsto. Špenátu stačí tenká vrstva, aby se těsto dalo dobře zarolovat. Následně ho rovnoměrně zasypte najemno nastrouhaným sýrem a delší stranu těsta zarolujte. Nakrájejte na plátky asi 1,5 cm široké, položte na plech vyložený pečícím papírem, každou část potřete rozkvedlaným vajíčkem.
Krok 3
Pečte ve vyhřáté troubě po dobu cca 20–25 min na 180 °C.
Lze použít i jiný sýr. Můžete použít i výraznější nivu, ale i jemnější goudu. Jednoduše jakýkoliv sýr, který máte rádi.