Jak upéct řezy s tvarohem a ostružinami | recept
Jak upéct řezy s tvarohem a ostružinami | recept. Možná se vám budou podle úvodní fotografie zdát tyto řezy složité, ale nenechte se zmást. Všechny vrstvy, ze kterých je ostružinový moučník s tvarohem složený, jsou jednoduché a při přípravě nehrozí žádný karambol. Aby vám šla práce rychleji od ruky a s minimální námahou, vezměte si na pomoc ruční šlehač. A jestliže nemáte ostružiny v lásce, klidně ovocné želé udělejte z malin, jahod, borůvek nebo rybízu.
Co je potřeba
Těsto:
- 5 vajec
- 200 g krupicového cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 5 lžic vody
- 5 lžic oleje
- 1/2 prášku do pečiva
Ovocná vrstva:
- 1000 ml ostružinové drti
- 100 ml vody
- 3 vanilkové pudinky
- podle chuti cukr
Náplň:
- 500 g tvarohu
- 250 ml zakysané smetany
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 želatinový ztužovač za studena
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic cukru (podle chuti)
tuk a mouka na plech
Těsto nalijte na plech s vyšším okrajem. Nezapomeňte ho ještě předtím potřít tukem a vysypat moukou. Plech vložte do předehřáté trouby a korpus pečte při 175 °C. Trvá to chvilku, těsto není vysoké. Jakmile povrch zezlátne, zkuste špejlí, zda-li je těsto správně propečené. Po zapíchnutí a vytažení musí zůstat špejle suchá. Upečený korpus nechte vychladnout na plechu.
Přebrané, očistěné ostružiny rozmixujte. Mně osobně vadí ostružinová jadérka, proto směs pasíruji přes síto, ale pokud vám nevadí, klidně tam mohou zůstat. Pudinkový prášek s cukrem promíchejte s vodou a trochou rozmixovaných ostružin. Poté směs vlijte do zbytku ostružinového pyré a za stálého míchání uvařte pudink stejným způsobem, jako se vaří z mléka.
Diskuze k článku