Jak upéct lahodně jemný piškot s makovým krémem ze smetanového sýru a bílé čokolády | recept
Jak upéct lahodně jemný piškot s makovým krémem ze smetanového sýru a bílé čokolády | recept. Luxusní, smetanově jemný a čokoládově sladký krém s výrazným makovým akcentem, je ve spojení s pikantními povidly nanesenými na nadýchaném piškotu něčím tak neskutečně lahodným, co vám za ochutnávku rozhodně stojí.
Co je potřeba
Na piškotový korpus:
- 3 vajíčka (žloutky a bílky zvlášť)
- 150 g krupicového cukru
- 150 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 6 lžic oleje
Na povidlovou vrstvu:
- 5 lžic povidel
- 5 lžic rumu
Na makový krém:
- 250 g čerstvého smetanového sýru (Lučina, žervé či Philadelphia)
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce
- 100 g bílé čokolády
- 25 g másla
- 5 lžic mletého máku
Těsto rozprostřete v tenké vrstvě do většího plechu vyloženého pečicím papírem a pečte jej v předem vyhřáté troubě při 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) 25–30 minut.
Plech zvolte přibližně o velikosti 20 × 30 cm, aby vrstva těsta byla opravdu tenká. Během pečení piškot až nečekaně vyběhne, tudíž by v menší formě byl příliš vysoký.
Tipy
- Ještě plnější, lahodnější a výrazně smetanovější chuti dosáhnete, jakmile místo smetanového sýru a tvarohu použijte do krému luxusní mascarpone.
Diskuze k článku