Jak upéct pravé hospodské tyčky | recept
23. Březen 2023
Pravé hospodské tyčky | recept. Následující recept na hospodské tyčky pamětníky překvapí. Tyčinky podle tohoto předpisu jsou chutí téměř totožné s „totalitními“ hospodskými slanými tyčkami, prodávanými v papírovém voskovaném obalu. Důležité je dodržení surovin, nezaměňovat sádlo za jiný tuk. Pak už to nejsou ony. Tyčinky jsou velmi dobré, doporučuji napéct rovnou dvojitou dávku.
Co je potřeba
Na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 kávová lžička cukru do kvásku
- 1 vaječný žloutek
- 150 g sádla
- 42 g droždí (1 kostka)
- sůl
Na posyp:
- mák
- sezamové semínko
- kmín
- hrubozrnná sůl
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct slané špagetové muffiny se špenátem a sýrem | recept
Jak upéct slané špagetové muffiny se špenátem a sýrem | recept. Uvařené špagety stočené a dozlatova opečené ve formičkách na muffiny jsou nápaditým po…
Jak upéct lahodně jemný piškot s makovým krémem ze smetanového sýru a bílé čokolády | recept
Jak upéct lahodně jemný piškot s makovým krémem ze smetanového sýru a bílé čokolády | recept. Luxusní, smetanově jemný a čokoládově sladký krém s…
Jak uvařit světové batátové kari s arašídy | recept
Jak uvařit světové batátové kari s arašídy | recept. Výtečná indická specialita plná exotických chutí a vůní, jejíž podstatou je výrazně pikantní a ne…
Jak upéct květákové krekry s kari kořením | nejlepší recept
Jak upéct květákové krekry s kari kořením | nejlepší recept. Překvapivé zakomponování jemného květákového pyré do slaných krekrů dá spolu s chuťo…
Jak upéct šťavnatou zeleninovou frittatu s parmazánem | recept
Jak upéct šťavnatou zeleninovou frittatu s parmazánem | recept. Tato dozlatova opečená a nebývale šťavnatá vaječná frittata plná jemné nasládlé zeleni…
Diskuze k článku