Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct křehké sušenky z kukuřičných lupínků | recept

Jak upéct křehké sušenky z kukuřičných lupínků | recept

Jak upéct křehké sušenky z kukuřičných lupínků | recept. Sušenky z kukuřičných lupínků jsou nejen úžasně křehké, ale i tak voňavé, že jim jednoduše nelze odolat. Spojení aromatické skořice a rumu s vůní pečených rozinek, je v kombinaci s lahodným máslovým těstem opravdu jedinečné.

Co je potřeba

Z uvedeného množství upečete přibližně 45 křehkých a voňavých sušenek

  • 100 g rozinek
  • 5 lžic tmavého rumu
  • 125 g másla
  • 1 vajíčko
  • 150 g polohrubé mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100 g lehce podrcených kukuřičných lupínků
  • 1 lžička mleté skořice

 

1

Den před plánovaným pečením, či alespoň pár hodin předem, zalijte rozinky rumem a nechejte je nabobtnat.

Jak upéct křehké sušenky z kukuřičných lupínků | recept
2

Změklé máslo utřete ve větší míse s cukrem do nadýchané pěny.

Jak upéct křehké sušenky z kukuřičných lupínků | recept
3

Přisypte mouku s práškem do pečiva, přidejte vajíčko, mírně podrcené lupínky, marinované rozinky a provoňte skořicí.

Jak upéct křehké sušenky z kukuřičných lupínků | recept
4

Veškeré suroviny zpracujte na kompaktní, ale mírně lepivé těsto. Lehce lepivé těsto je v pořádku, zbytečně velké množství mouky do něj nepřidávejte. Výsledné sušenky by byly příliš tvrdé, a ne tak krásně křehké. Z těsta tvořte vlhkou rukou malé kuličky, které (na plechu vyloženém pečicím papírem) vypouklou stranou lžičky jemně rozmáčkněte.

Jak upéct křehké sušenky z kukuřičných lupínků | recept
5

Pečte v předem vyhřáté troubě při 170 ˚C (horkovzdušná trouba 150 ˚C) 10–15 minut do lehkého zezlátnutí. Zbytkovým teplem při chladnutí pak voňavé sušenky nádherně zkřehnou.

Jak upéct křehké sušenky z kukuřičných lupínků | recept

Tipy

Teplé sušenky můžete po vytažení z trouby obalit ve směsi moučkového cukru a skořice.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.