Jak upéct tvarohové sušenky s kandovaným ovocem a rozinkami | recept
Jak upéct tvarohové sušenky s kandovaným ovocem a rozinkami | recept. Tyto tvarohové sušenky plné sladkého, s rozinkami v rumu marinovaného kandovaného ovoce, jsou neodolatelně lahodnou, jemnou a díky výraznému koření i voňavou cukrovinkou.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete cca 90 tvarohových sušenek
- 1 tvaroh ve staniolu – 250 g
- 80 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 180 g hladké mouky (+ na poprášení dlaní)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky vanilkového aroma
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 100 g kandovaného ovoce
- 50 g rozinek
- 50 ml rumu
moučkový cukr na posypání
Z vypracovaného soudržného a nelepivého těsta odebírejte malé kousky, ze kterých v dlaních poprášených moukou zformujte váleček a na plechu vyloženém pečicím papírem jej prsty rozmáčkněte. U obou konců pak vytvarujte do špičky.
Takto pečte v předem vyhřáté troubě při 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C.), přibližně 13 minut do růžova.
Tipy
- Výtečné jsou rovněž sušenky obohacené nastrouhanou pomerančovou kůrou, kdy šťávu z použitého pomeranče využijete k marinování kandovaného ovoce a rozinek.
Diskuze k článku