Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct prvotřídní máslové sušenky s černým čajem | recept

Jak upéct prvotřídní máslové sušenky s černým čajem | recept

Jak upéct prvotřídní máslové sušenky s černým čajem | recept. Tyto malé, křehké a máslově jemné sušenky jsou jednoznačně tím nejdokonalejším doplňkem k čaji. Samy jsou totiž s čajem. Neotřelé ochucení sušenkového těsta intenzivním černým čajem pak v kompozici s voňavou citronovou kůrou vytvoří z jemných sušenek neodolatelnou cukrovinku.

Co je potřeba

Z uvedeného množství upečete přibližně 60 malých sušenek

  • 125 g změklého másla
  • 125 g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kvalitního čaje Earl Grey
  • 1 lžička citronové kůry
1

Změklé máslo s cukrem utřete či vyšlehejte elektrickými metlami do nadýchané pěny.

Jak upéct prvotřídní máslové sušenky s černým čajem | recept
2

Poté vešlehejte vejce.

Jak upéct prvotřídní máslové sušenky s černým čajem | recept
3

Do máslového základu přimíchejte mouku a rozpracujte těsto.

Jak upéct prvotřídní máslové sušenky s černým čajem | recept
4

V průběhu přidejte černý čaj s citronovou kůrou a vypracujte do hladkého, měkkého a nelepivého těsta.

Jak upéct prvotřídní máslové sušenky s černým čajem | recept
5

Na pomoučeném vále z těsta vytvořte válečky o průměru cca 3 cm, zabalte do folie a nechejte do druhého dne v lednici chladit.

Jak upéct prvotřídní máslové sušenky s černým čajem | recept
6

Z odleželého a vychlazeného válečku odkrajujte přibližně 0,5 cm plátky, které skládejte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Takto vložte do předehřáté trouby na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) a pečte přibližně 12–15 minut, dokud nebudou okraje lehce zlatavé. Z trouby sušenky vytahujte ještě měkké, na plechu pak teplem dojdou.

Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Jak upéct prvotřídní máslové sušenky s černým čajem | recept
Jak upéct prvotřídní máslové sušenky s černým čajem | recept

Tipy

  • Stejně dokonale jako citronová kůra, sušenky provoní, prolne a dochutí i kůra z pomeranče.  
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.