Jak upéct křehké ovesné sušenky s brusinkami a čokoládou | recept
Jak upéct křehké ovesné sušenky s brusinkami a čokoládou | recept. Hořká čokoláda a lehce nakyslé brusinky zakomponované do karamelově sladkého a máslově jemného sušenkového těsta z vloček, jsou zárukou plné, harmonicky vyvážené chuti, která se s podporou skořice a vanilky zaslouží o okouzlující a nesmírně voňavý doplněk k odpolední kávě.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete přibližně 40 ovesných sušenek
- 125 g másla
- 75 g krupicového cukru
- 75 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 žloutek
- 125 g hladké mouky
- 100 g ovesných vloček
- 60 g vlašských ořechů
- 1 lžička kypřícího prášku
- 120 g sušených brusinek
- 50 g hořké vysokoprocentní čokolády
- ½ lžičky mleté skořice
V dlaních z hmoty tvarujte pevné, kompaktní placičky, které ve větších rozestupech skládejte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 175 °C (horkovzdušná trouba 155 °C) 12–15 minut (záleží na velikosti vašich sušenek).
Po vytažení z trouby je nechejte na plechu cca 2 minuty dojít a poté dejte na mřížku vychladnout.
Tipy
- Intenzivnější karamelový nádech sušenkám dodáte, pokud dávku krupicového cukru nahradíte třtinovým a sušenky tak připravíte zcela z něj.
Diskuze k článku