Jak upéct měkké piškotové sušenky s banánem a čokoládou | rychlý recept
Rychle připravené, rychle upečené a věřte, že i rychle snězené. Těmto úžasně jemným, voňavým a příjemně měkkým piškotovým sušenkám odolá málokdo. Osvědčené spojení sladkých zralých banánů s hořkou čokoládu totiž zapůsobí i zde, a ze základní třeného, máslově jemného těsta vytvoří znamenitou sladkou svačinku.
Co je potřeba
Uvedené množství vyjde na 75–80 drobných piškotových sušenek
- 2 zralé banány (čím zralejší, tím lepší)
- 100 g změklého másla
- 80 g třtinového cukru
- 1 vajíčko
- 300 g hladké mouky
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 150 g hořké čokolády
V misce pak takto připravený máslový základ zapracujte s moukou, práškem do pečiva a jedlou sodou do lepkavého jakoby třeného koláčového těsta.
Z těsta pak namočenou čajovou lžičkou odkrajujte nočky a v patřičných rozestupech je v podobě hromádek skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) přibližně 10 minut, kdy budou tyto kouzelně voňavé sušenky nadýchané, měkké a krásně zlatavé.
Hotové piškotové sušenky skladujte v uzavřené dóze. Na našich webových stránkách si můžete vybrat i jiný rychlý recept na drobné pečivo a sušenky. Pamatujeme i na celiaky a diabetiky.
Tipy
- Pro umocnění čokoládového akcentu a současně estetického efektu můžete sušenky po upečení a vychladnutí ze spodní strany omočit v rozpuštěné čokoládě.
Diskuze k článku