Jak upéct košíčky s jahodami | recept
Košíčky s jahodami | recept. Jahody se šlehačkou jsou naprostá klasika. Co si je ale vylepšit upečeným košíčkem z mandlového těsta potřeného čokoládou? Zákusek hezky vypadá, výborně chutná a hotový je za chviličku. Vyzkoušejte mandlové košíčky s jahodami a uvidíte sami.
Co je potřeba
Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- špetka prášku do pečiva
- 100 g mletých mandlí
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vaječný žloutek
Náplň:
- jahody
- 1 smetana ke šlehání
- moučkový cukr
- želatina
- čokoláda
Mouku prosijeme s jemně strouhanými loupanými mandlemi nebo koupenou mandlovou moukou a práškem do pečiva. Přidáme změklý tuk, cukr a žloutek. Rukama vypracujeme tužší těsto a necháme v chladu alespoň hodinu odpočinout. Pak těstem plníme formičky – košíčky. Košíčky upečeme při teplotě 170 °C do zrůžovění. Ještě horké je z formiček vyklepneme, jde to lehce.
Diskuze k článku