Jak upéct brusinkové müsli tyčinky s bílou čokoládou | recept
Jak upéct brusinkové müsli tyčinky s bílou čokoládou | recept. Pouze malé kouzlo stačí k tomu, aby se ze směsi opražených ořechů a vloček, lahodně prolnutých medem, staly ty nejšťavnatější müsli tyčinky, jaké si jen umíte představit. Navíc díky výrazným a jemně nakyslým brusinkám, které dokonale vyváží sladké kousky bílé čokolády, budou zaručeně i těmi nejchutnějšími.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá formě o velikosti 25 × 25 cm či obdélníkové formě o velikosti přibližně 26 × 18 cm.
- 120 g sušených brusinek
- 150 ml brusinkového džusu k namočení brusinek
- 200 g jakýchkoliv ořechů
(lze i směs více druhů, v receptu je například 100 g mandlí a 100 g kešu oříšků)
- 200 g jemných ovesných vloček
- 150 g medu
- 1 lžička mandlového či vanilkového aroma
Pečte do zlatohněda ve vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) 20–25 minut.
Upečený plát nechejte zcela vychladnout a poté ostrým nožem krájejte na tyčinky. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě, ve které vydrží opravdu dlouho, ale jak dlouho asi nezjistíte. Ručím vám za to, že dříve je totiž sníte.
Tipy
Dětem, nedůvěřivým ke zdravým müsli tyčinkám, můžete tyto brusinkové ještě o něco vylepšit. Stačí je z jedné strany namočit v rozpuštěné bílé čokoládě či je čokoládou potřít z jedné nebo obou stran.
Diskuze k článku