Jak na domácí křupavou Salko granolu | recept
Jak na domácí křupavou Salko granolu | recept. Granola, tedy dokřupava zapečená směs vloček a ořechů, jež je následně doplněna rozmanitými pochutinami, je ve všech svých podobách doslova hitem současných snídaní. A jinak tomu není ani u této varianty doplněné jemným kokosem, provoněné skořicí, ale především oslazené božským Salkem. A právě to z ní činí neobyčejně lákavou záležitost.
Co je potřeba
- 500 g ovesných vloček
- 200 g ořechů různého druhu (v tomto receptu je například 100 g kešu oříšků, 50 g mandlí a 50 g lískových oříšků. Jemné kešu lze ale nahradit výraznějšími vlašskými ořechy)
- 50 g sušených kokosových plátků
- 1–2 lžičky mleté skořice
- 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka (Salko)
- 1–2 hrsti rozinek pro sladší verzi či brusinek pro výraznější a delikátnější verzi
Lepkavou směs rozprostřete v centimetrové vrstvě na mělký plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C). Pečte přibližně 30 minut, dokud povrch nezezlátne a poté nechejte zcela vychladnout a současně tím i zkřehnout.
Během pečení tuto granolu nepromíchávejte, jako je zvykem u jiných, ale nechejte péct tak, jak jste rozprostřeli.
Tipy
- Granolu báječně doplní i sušené banány, které vřele doporučuji zkombinovat i s kousky hořké čokolády.
Diskuze k článku