Jak upéct marokánky z vloček a sušeného ovoce | recept
Jak upéct marokánky z vloček a sušeného ovoce | recept. Křupavá sladká placička tentokrát ve zdravém stylu. Tedy marokánka plná sušeného ovoce, ořechů a vloček, která je doslazena pouze sirupem. Čokoládovou polevu si ale vzít nenechá.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete cca 45 zdravých marokánek
- 100 g jemných ovesných vloček
- 200 g sušeného ovoce – dle vlastního výběru (v tomto receptu je 50 g rozinek, 50 g brusinek a 100 g meruněk)
- 100 g jakýchkoliv oříšků a semínek (v tomto receptu je 80 g oříšků a 20 g slunečnicových semínek)
- kůra z 1 citronu
- 250 ml polotučného mléka
- 3 lžíce kukuřičného sirupu
Na ozdobení:
- 100-120 g vysokoprocentní hořké čokolády či čokolády na vaření
Upečené marokánky pak čokoládou pocákejte. Ideálně rovnou na plechu, kde je nechejte i vychladnout. Takto marokánky dojdou a budou krásně křupavé. Pokud některá placička v troubě více zhnědla, z plechu ji po upečení ihned odstraňte, jinak ztvrdne až příliš. Ozdobené marokánky skladujte v chladu a jakmile dostane chuť zdravě mlsat, máte možnost.
Tipy
Připravenou kaši můžete využít i jinak než na tyto zdravé marokánky. Skvěle poslouží jako sytá a vyvážená snídaně. Jiný směr ji můžete udat například skořicí, kterou vyměníte za citronovou kůru. S ní je kaše vynikající.
Diskuze k článku