Jak připravit sladkou cukrovinku v podobě lanýžových cappuccino kuliček z bílé čokolády
Jemný kávový akcent čokoládového cappuccina v kontextu se sladkou bílou čokoládou a intenzivními oříšky je přesně tím pravým spojením pro sladkou cukrovinku, která v podobě lanýžových kuliček osloví jak jemně kávovým akcentem s příjemnou cappuccinovou vůní, tak i božsky sladkou čokoládovou chutí.
Co je potřeba
Z uvedeného množství surovin připravíte 20–25 sladkých lanýžových kuliček
- 200 g bílé čokolády
- 50 g másla
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- 100 g moučkového cukru
- 60 g mletých ořechů tučnějšího charakteru (nejlépe vlašské ořechy)
- 1 lžíce instantního čokoládového cappuccina
- 1 lžíce instantní kávy
- 1 lžíce rumu
Na obalení lanýžových cappuccino kuliček:
4–5 lžic instantního čokoládového cappuccina
Základem této sladké cukrovinky je samozřejmě sladká bílá čokoláda, jejíž rozpuštěním přípravu lanýžových kuliček začněte. A to ve vodní lázni, kde nejprve prohřejte smetanový základ, tedy smetanu s máslem a teprve poté do teplé směsi nalámejte sladkou bílou čokoládu. Během rozpouštění směs občas promíchejte, aby se veškeré ingredience dokonale spojily.
Do rozpuštěné bílé čokolády pak už mimo vodní lázeň zapracujte cukr s mletými ořechy a chuťově dolaďte sypkou instantní kávou, čokoládovým cappuccinem i rumem. Vše promíchejte do mastnější, měkké jakoby šťavnaté hmoty a přesuňte do lednice vychladit. Sladký základ z bílé čokolády v lednici patřičně zatuhne a půjde pak dobře tvarovat do výsledných lanýžových kuliček.
Chcete-li přípravu sladké cukrovinky urychlit, přesuňte základ z bílé čokolády přímo do mrazáku, kde sladká směs zatuhne mnohem rychleji.
Ihned po dotvarování obalte lanýžové kuličky v instantním čokoládovém cappuccinu.
Lanýžové cappuccino kuličky z bílé čokolády skladujte v lednici, přičemž jakmile dostanete chuť na takto připravenou sladkou cukrovinku, vytáhněte kuličky z lednice a chvilku odolejte. Dopřejte jim pár minut v pokojové teplotě, aby sladké lanýžové kuličky získaly očekávanou lanýžovou měkkost a božsky sladká chuť bílé čokolády náležitě vystoupila.
Tipy
- Lanýžové cappuccino kuličky můžete připravit ještě voňavější a ještě o trochu sladší. A to za použití cappuccina s vanilkovou příchutí, kdy vůni sladkého lanýžového základu pozvednete kapkou vanilkového aromatu a sladkost lanýžových kuliček pak zvýšíte přidáním vanilkového cukru do cappuccina v rámci závěrečného obalení.
- Méně sladkou, ale zase o to více intenzivní cukrovinku připravíte s oříškovým cappuccinem, kdy lanýžové kuličky na závěr obalíte v jemně mletých oříšcích.
Diskuze k článku