Jak připravit měkké karamelky s příchutí cappuccina | recept
Jak připravit měkké karamelky s příchutí cappuccina | recept. Fudge, to je sladká, měkká, vláčná hmota, která je v tomto případě dokonale chuťově doladěna přidanou kávou. Ta v kombinaci slazeného kondenzovaného mléka, másla a bílé i hořké čokolády vytvoří doslova cappuccinové opojení. Ano, nutno si přiznat, že tyto karamelky nejsou dietní, ani zdravé, ba naopak jsou plné másla, cukru a čokolády, ovšem tak božské, že jednoduše neodoláte.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá formě o velikosti 20 x 20 cm
- 1 plechovka kondenzovaného zahuštěného slazeného mléka
- 100 g másla
- špetka soli
- 200 g bílé čokolády
- 100 g vysokoprocentní hořké čokolády (přibližně 70 %)
- 2 silná espressa (2 x 30 ml silné kávy)
Tipy
Karamelky nemusíte nutně připravovat mramorované. Krásně vypadají i dvouvrstvé, kterých dosáhnete, pokud do formy nalijete jednu část, uhladíte a na ni nanesete druhou část. Pořadí barev záleží čistě na vás.
Varování
V případě, že se vám, stejně jako mně, hořká čokoláda při přípravě a vaření jakoby srazila, byla hrudkovitá, nechtěla být kompaktní a tuk se oddělil, nezoufejte! Na pomoc si vezměte 50 – 100 ml mléka a postupně ho vmíchejte do čokolády. Stále míchejte a vydržte, směs začne být kompaktní, vláčná a celistvá. Případný zbytek nevstřebaného tuku jednoduše a prostě lžičkou odeberte a máte vyhráno.
Diskuze k článku