Jak připravit krémový fudge s oříšky | recept na poslední chvíli
Jak připravit krémový fudge s oříšky | recept na poslední chvíli. Tato bílá verze vyhlášené americké lahůdky opravdu vytvoří pro fudge typicky vláčnou, mírně lepivou a měkkou hmotu, která se dá přirovnat k měkké karamelce. V tomto případě, vzhledem k základu z krémového sýru, cukru a rozpuštěné bílé čokolády, ještě o něco krémovější.
Co je potřeba
- 350 g bílé čokolády
- 225 g krupicového cukru
- 250 g tučného krémového sýru (Philadelphia či pomazánkové máslo)
- 100 g mletých lískových oříšků
- 2 lžičky vanilkového extraktu (aroma)
Následně krájejte ostrým nožem, případně namočeným ve vodě, na kostky o velikosti přibližně 2 x 2 cm. Božskou lahůdku uchovávejte takto připravenou v lednici a vyjměte ji těsně před podáváním. Poměrně rychle při pokojové teplotě taje, což není na škodu, výborná je stále, jen ruce budete mít více ulepené.
Tipy
Možná znáte, ale pokud ne, tak se vám bude určitě hodit tip na skvělou bílou čokoládu, ideální k rozpouštění. Najdete ji v regálech Lidlu jako bílou čokoládu na vaření (200 g). Nádherně se rozpouští, pojí s dalšími ingrediencemi a výborně chutná. Používám ji i do polev a krémů.
Diskuze k článku