Jak upéct majolkové muffiny s pomerančovým nádechem | recept
Jak upéct majolkové muffiny s pomerančovým nádechem | recept. S majonézou v kuchyni vykouzlíte zaručené dobroty. A to, ať už ji přidáte do čehokoliv, či k čemukoliv. Ale že zaručenou dobrotu vykouzlíte i v případě, když ji přidáte do sladkého pečení, tomu jsem sama nevěřila. Přesvědčila jsem se a vykouzlila tyto dokonale vláčné muffiny, jejichž chuť je vyladěna úžasným spojením pomerančové kůry a skořice. Navíc na Vás uvnitř čeká pomerančové překvapení.
Co je potřeba
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g krupicového cukru
- 125 g majolky
- 200 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžičky pomerančové kůry
- 1 lžička skořice
- 12 lžiček pomerančové marmelády (případně meruňkové či broskvové)
Tipy
Muffiny můžete obměnit za verzi bez marmeládového překvapení. Jsou díky majolce opravdu vláčné, tudíž pokud je upečete jen tak bez náplně, budou stále vynikající. Anebo můžete do těsta pro zvýraznění chuti přidat kandovanou pomerančovou kůru.
Diskuze k článku