Jak upéct bábovku naplněnou čokoládovou cheesecake náplní | recept
Jak upéct bábovku naplněnou čokoládovou cheesecake náplní | recept. Nevšední a nápadité zakomponování smetanově krémové a čokoládou protknuté cheesecake náplně do třeného bábovkového těsta dá za vznik vláčnému moučníku s nezaměnitelnou chutí.
Co je potřeba
Do třeného těsta:
- 220 g polohrubé mouky
- 1 balení prášku do pečiva
- 200 g Hery
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžičky vanilkového aroma
- 4 vajíčka
- 50 ml mléka
Do čokoládové cheesecake náplně:
- 200 g smetanového sýru na bázi žervé či Lučiny
- 80 g moučkového cukru
- 1 vajíčko
- 50 ml zakysané smetany (15%)
- 100 g čokolády na vaření či jiné hořké čokolády
- 1 lžíce polohrubé mouky
Těsto odložte stranou a pomalým rozpouštěním nalámané čokolády začněte připravovat náplň. Čokoládu můžete rozpustit buď ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě na mírný výkon, přičemž čokoládu vždy po chvilce promíchejte stěrkou.
Sladší a velice chutnou variantu náplně lze připravit stejným způsobem akorát s použitím mléčné čokolády.
Nakonec do formy naneste zbylou část těsta, opět můžete lehce promísit vidličkou, a poté pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C) přibližně 60–80 minut. Doba pečení záleží na výšce i velikosti bábovkové formy, proto raději před vytažení z trouby zkontrolujte propečení zapíchnutím špejle do středu těsta.
Tipy
- Pro ještě výraznější čokoládový požitek můžete upečenou bábovku ozdobit čokoládovou polevou připravenou ze 100 g nalámané hořké čokolády, kterou ve vodní lázni rozpustíte v 60 ml smetany ke šlehání a provoníte 1 lžičkou vanilkového aroma. Horkou čokoládu necháte maličko zchladnout a tím i lehce zhoustnout a poté jí bábovku okrasně přelijete.
Diskuze k článku