Jak udělat vepřovou roládu s bylinkovou náplní | recept
Jak udělat vepřovou roládu s bylinkovou náplní | recept. Mám pro vás tip pro vhodné jídlo pro nedělní oběd. Náplně v roládě zlepší nejen vzhled pokrmu, ale především jeho chuť.
Co je potřeba
600 g vepřové panenky
sůl
mletý pepř
2 stroužky česneku
petrželka, pažitka, kerblík
1 lžíce hořčice
2 lžíce oleje
100 g tvrdého sýra
1 lžíce másla
Z vepřové panenky připravíme plát masa, který osolíme a opepříme.
Česnek, nakrájené bylinky, hořčici, lžíci oleje rozmixujeme na pastu.
Pak přidáme najemno nastrouhaný sýr.
Podle chuti dosolíme a přikořeníme.
Plát masa potřeme náplní, stočíme, ovážeme pevně nití a opečeme na zbylém oleji ze všech stran.
Přeléváme vypečenou šťávou a pečeme doměkka.
Šťávu zjemníme máslem.
Vepřovou roládu s bylinkovou náplní podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Varování
Náplně nedáváme do rolády mnoho, aby nevytékala.
Diskuze k článku