Jak udělat vepřovou roládu s bylinkovou náplní | recept
Jak udělat vepřovou roládu s bylinkovou náplní | recept. Mám pro vás tip pro vhodné jídlo pro nedělní oběd. Náplně v roládě zlepší nejen vzhled pokrmu, ale především jeho chuť.
Co je potřeba
600 g vepřové panenky
sůl
mletý pepř
2 stroužky česneku
petrželka, pažitka, kerblík
1 lžíce hořčice
2 lžíce oleje
100 g tvrdého sýra
1 lžíce másla
Krok 1
Z vepřové panenky připravíme plát masa, který osolíme a opepříme.
Krok 2
Česnek, nakrájené bylinky, hořčici, lžíci oleje rozmixujeme na pastu.
Krok 3
Pak přidáme najemno nastrouhaný sýr.
Krok 4
Podle chuti dosolíme a přikořeníme.
Krok 5
Plát masa potřeme náplní, stočíme, ovážeme pevně nití a opečeme na zbylém oleji ze všech stran.
Krok 6
Přeléváme vypečenou šťávou a pečeme doměkka.
Krok 7
Šťávu zjemníme máslem.
Krok 8
Vepřovou roládu s bylinkovou náplní podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Náplně nedáváme do rolády mnoho, aby nevytékala.