Jak udělat uzené maso s jablkovým křenem | recept
Jak udělat uzené maso s jablkovým křenem | recept. Voňavé uzené s domácím křenem zachutná jistě každému. Tentokrát si připravíme uzené maso s výtečným jablkovým křenem. Ďábelská kombinace s andělskou chutí. Pojďme na recept na uzené maso.
Co je potřeba
600 g uzené pečeně
křen:
1 jablko
pískový cukr
sůl
ocet
křen (větší )
Uzené maso zalijeme horkou vodou, přivedeme k varu a 3-5 minut povaříme.
Poté vodu slijeme a maso znovu zalijeme horkou vodou, přivedeme k varu, a podle kvality masa zvolna vaříme asi hodinu doměkka.
Mezitím oloupeme jablko a najemno ho nastrouháme.
Poté ho promícháme s cukrem, solí a octem.
K jablku najemno nastrouháme křen a promícháme.
Uvařené maso scedíme, vykostíme a nakrájíme přes vlákna na plátky.
Uzené maso podáváme teplé s křenem a chlebem.
Diskuze k článku