Jak udělat sekanou | recept
Jak udělat sekanou | recept. Jídlo, které mají rádi nejenom muži. Jednoduchý a lahodný pokrm pro sváteční neděli. Tak to je moje sekaná!
Co je potřeba
400 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
1 vejce
2 žemle
mléko na navlhčení žemle
1 cibule
2 – 3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
strouhanka podle potřeby
20 – 30 g slaniny
K mletému masu přidáme vejce, žemle navlhčené mlékem, nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, pepř a vše dobře promícháme.
Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Slaninu nakrájíme na kostičky a vmícháme k masu.
Z hmoty si vytvoříme šišku, dáme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody, přikryjeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme 25 minut.
Pak sekanou odkryjeme a pečeme do červena.
Podáváme s opečenými bramborami a dušeným zelím.
Tipy
Na zahuštění lze do sekané přidat i trochu polohrubé mouky.
Povrch sekané můžeme potřít bílkem, aby byl povrch lesklý a hladký.
Diskuze k článku