Jak udělat domácí prejt | recept
Jak udělat domácí prejt | recept. Chystáte se na prasátko a rádi byste si připravili něco podomácku? Právě pro Vás je tento recept na zabijačkovou pochoutku – na domácí prejt.
Co je potřeba
½ vepřové hlavy
1 vepřové koleno a jazyk
žemle
sůl
250 g vepřových jater
mletý pepř
špetka mletého koření
½ lžičky majoránky
2 stroužky česneku
sádlo na vymazání pekáčku
Vepřovou hlavu, koleno a jazyk vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme doměkka.
Poté scedíme a jazyk přelijeme studenou vodou, pro lepší sloupnutí.
Maso necháme vychladnout a pak obereme kosti.
Z vývaru odstraníme tuk a navlhčíme žemle.
Maso, jazyk, odblaněná játra, namočené pečivo umeleme.
Promícháme se solí, kořením a prolisovaným česnekem.
Směs rozetřeme ve vyšší vrstvě do sádlem vymazaného pekáče a pečeme.
Prejt podáváme ještě teplý s chlebem či vařenými bramborami.
Diskuze k článku