jaktak.cz

Jak udělat domácí prejt | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat domácí prejt | recept. Chystáte se na prasátko a rádi byste si připravili něco podomácku? Právě pro Vás je tento recept na zabijačkovou pochoutku – na domácí prejt.

Co je potřeba

½ vepřové hlavy
1 vepřové koleno a jazyk
žemle
sůl
250 g vepřových jater
mletý pepř
špetka mletého koření
½ lžičky majoránky
2 stroužky česneku
sádlo na vymazání pekáčku

Krok 1

Vepřovou hlavu, koleno a jazyk vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme doměkka.

Krok 2

Poté scedíme a jazyk přelijeme studenou vodou, pro lepší sloupnutí.

Krok 3

Maso necháme vychladnout a pak obereme kosti.

Krok 4

Z vývaru odstraníme tuk a navlhčíme žemle.

Krok 5

Maso, jazyk, odblaněná játra, namočené pečivo umeleme.

Krok 6

Promícháme se solí, kořením a prolisovaným česnekem.

Krok 7

Směs rozetřeme ve vyšší vrstvě do sádlem vymazaného pekáče a pečeme.

Krok 8

Prejt podáváme ještě teplý s chlebem či vařenými bramborami.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-domaci-prejt-recept.html