Jak udělat čevapčiči | recept
Jak udělat čevapčiči | recept. Toto jídlo je typické především pro Bosnu a Hercegovinu či Makedonii, zdomácnělo ovšem také po celé bývalé Jugoslávii. V balkánských zemích se podává s pečivem zvaným Lepinja, nebo jeho dalšími variacemi. Připravte si doma čevapčiči.
Co je potřeba
400 g směsi jehněčího, vepřového a hovězího masa
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
½ lžičky sladké mleté papriky
hladká mouka
olej
cibule
sterilované okurky a hořčice na podávání
Maso najemno umeleme a promícháme s trochou vody.
Přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a papriku.
Z hmoty si vytvarujeme malé válečky a opékáme na pánvi na oleji.
Popřípadě je můžeme grilovat na roštu.
Podáváme s cibulí nakrájenou na kolečka, okurkami a hořčicí s opékanými bramborami.
Diskuze k článku