Jak udělat sváteční slepičí polévku | recept
Jak udělat sváteční slepičí polévku | recept. Masový, zeleninový či rybí vývar, který byste si dali nejraději? Přidejte domácí nudle či játrové knedlíčky a po polévce se jen zapráší. Jak připravit sváteční slepičí polévku? Vyzkoušejte můj recept!
Co je potřeba
1,5 l slepičího vývaru
sůl
nať jarní cibulky
pirožky:
200 – 300 g uvařeného slepičího masa
1 – 2 žemle
trocha mléka
lžíce oleje
1 menší cibule
1 vejce
1 stroužek česneku
špetka muškátového květu
špetka mletého pepře, sůl
nať jarní cibulky
Nudlové těsto:
150 g hrubé mouky
1 vejce
2 lžíce mléka nebo vody
Maso obereme z kostí.
Žemle nakrájíme, zvlhčíme mlékem a necháme odpočinout.
Navlhčené žemle s masem umeleme.
Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme směs, vejce, prolisovaný česnek, okořeníme, osolíme a přidáme nakrájenou nať jarní cibulky.
Připravíme si nudlové těsto – mouku prosejeme na vál, uděláme do ní důlek, do kterého dáme rozšlehané vejce s mlékem.
Těsto zpracujeme.
Pak ho rozválíme na tenké placky a necháme oschnout.
Nakrájíme na čtverce o straně 4 – 5 cm.
Do jejích středu klademe lžičkou náplň.
Přeložíme okraje a stiskneme.
Pirožky vložíme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme.
Scedíme a pirožky přidáme do vývaru, který ještě prohřejeme.
Nakonec do polévky přidáme nakrájenou nať a podáváme.
Diskuze k článku