Jak udělat sváteční slepičí polévku | recept
Jak udělat sváteční slepičí polévku | recept. Masový, zeleninový či rybí vývar, který byste si dali nejraději? Přidejte domácí nudle či játrové knedlíčky a po polévce se jen zapráší. Jak připravit sváteční slepičí polévku? Vyzkoušejte můj recept!
Co je potřeba
1,5 l slepičího vývaru
sůl
nať jarní cibulky
pirožky:
200 – 300 g uvařeného slepičího masa
1 – 2 žemle
trocha mléka
lžíce oleje
1 menší cibule
1 vejce
1 stroužek česneku
špetka muškátového květu
špetka mletého pepře, sůl
nať jarní cibulky
Nudlové těsto:
150 g hrubé mouky
1 vejce
2 lžíce mléka nebo vody
Krok 1
Maso obereme z kostí.
Krok 2
Žemle nakrájíme, zvlhčíme mlékem a necháme odpočinout.
Krok 3
Navlhčené žemle s masem umeleme.
Krok 4
Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme směs, vejce, prolisovaný česnek, okořeníme, osolíme a přidáme nakrájenou nať jarní cibulky.
Krok 5
Připravíme si nudlové těsto – mouku prosejeme na vál, uděláme do ní důlek, do kterého dáme rozšlehané vejce s mlékem.
Krok 6
Těsto zpracujeme.
Krok 7
Pak ho rozválíme na tenké placky a necháme oschnout.
Krok 8
Nakrájíme na čtverce o straně 4 – 5 cm.
Krok 9
Do jejích středu klademe lžičkou náplň.
Krok 10
Přeložíme okraje a stiskneme.
Krok 11
Pirožky vložíme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme.
Krok 12
Scedíme a pirožky přidáme do vývaru, který ještě prohřejeme.
Krok 13
Nakonec do polévky přidáme nakrájenou nať a podáváme.