Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat francouzskou polévku | recept

Jak udělat francouzskou polévku | recept

Jak udělat francouzskou polévku | recept. Chuť francouzské polévky zjemníme pomocí smetany. Recept na francouzskou polévku naleznete níže. Dobrou chuť přeji všem jedlíkům, kteří se na přípravu francouzské polévky vrhli.

Co je potřeba

1 pórek
2 mrkve
1 kedlubna
4 listy zelí nebo kapusty
plátek celeru
4 lžíce hrášku
kousek cukety
2 lžíce oleje
1,5 l vody
2 brambory
sůl
vegeta nebo polévkové koření
2 bagety
kousek másla
sušené bylinky

1

Pórek nakájíme na plátky, ostatní zeleninu na nudličky.

2

Vložíme na rozehřátý olej a osmahneme. Osolíme a povaříme doměkka.

3

Hotovou polévku dochutíme vegetou a doplníme nakrájenou pažitkou.

4

Bagetu rozkrojíme a potřeme máslem, posypeme sušenými bylinkami a dáme zapéct.

5

Podáváme.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit běloruský boršč | recept
Jak uvařit běloruský boršč | recept
Běloruský boršč | recept. Boršč je původem východoevropská hustá polévka. Vaří se v Rusku, na Ukrajině, v Bělorusku, ale také třeba v Polsku a Bulhars…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.