Jak udělat sněhové těsto | recept
Jak udělat sněhové těsto | recept. Sněhové nebo také bílkové těsto je také nazývané bezé (francouzsky polibek). Z tohoto těsta se dělají vánoční kokosky či laskonky nebo sladké pusinky.
Co je potřeba
8 bílků
150 g pískového cukru
150 g moučkového cukru
30 g škrobové moučky
Z bílků ušleháme velmi pevný sníh.
Do sněhu vešleháme pískový cukr.
Do hustého sněhu vmícháme prosátý moučkový cukr spolu se škrobovou moučkou.
Z hmoty vytvoříme lžičkou nebo zdobícím sáčkem různé tvary na papír na pečení, který jsme si položili na plech.
Před pečením poprášíme pečivo moučkovým cukrem.
Sněhovou hmotu na plechu nenecháváme stát, ale hned ji vkládáme do mírně předehřáté trouby na 120°C.
Po krátkém zapečení snížíme teplotu na 80°C a zvolna pečeme či sušíme 1 – 3 hodiny.
Dvířka trouby necháme mírně pootevřená, aby mohla unikat pára.
Upečené a vychladlé pečivo ukládáme v suchu, aby nezvlhlo.
Tipy
Ořechové
Do základní hmoty zlehka vmícháme 100 g nastrouhaných vlašských ořechů.
Čokoládové
Škrobovou moučku smícháme se lžící kakaa nebo 50 g nastrouhané čokolády a vmícháme do základní hmoty.
Varování
Ušlehaný sníh nenecháváme dlouho stát, protože rychle řídne.
Diskuze k článku