Jak udělat sněhové těsto | recept
Jak udělat sněhové těsto | recept. Sněhové nebo také bílkové těsto je také nazývané bezé (francouzsky polibek). Z tohoto těsta se dělají vánoční kokosky či laskonky nebo sladké pusinky.
Co je potřeba
8 bílků
150 g pískového cukru
150 g moučkového cukru
30 g škrobové moučky
Krok 1
Z bílků ušleháme velmi pevný sníh.
Krok 2
Do sněhu vešleháme pískový cukr.
Krok 3
Do hustého sněhu vmícháme prosátý moučkový cukr spolu se škrobovou moučkou.
Krok 4
Z hmoty vytvoříme lžičkou nebo zdobícím sáčkem různé tvary na papír na pečení, který jsme si položili na plech.
Krok 5
Před pečením poprášíme pečivo moučkovým cukrem.
Krok 6
Sněhovou hmotu na plechu nenecháváme stát, ale hned ji vkládáme do mírně předehřáté trouby na 120°C.
Krok 7
Po krátkém zapečení snížíme teplotu na 80°C a zvolna pečeme či sušíme 1 – 3 hodiny.
Krok 8
Dvířka trouby necháme mírně pootevřená, aby mohla unikat pára.
Krok 9
Upečené a vychladlé pečivo ukládáme v suchu, aby nezvlhlo.
Ořechové
Do základní hmoty zlehka vmícháme 100 g nastrouhaných vlašských ořechů.
Čokoládové
Škrobovou moučku smícháme se lžící kakaa nebo 50 g nastrouhané čokolády a vmícháme do základní hmoty.
Ušlehaný sníh nenecháváme dlouho stát, protože rychle řídne.