Jak udělat slepici na víně | recept
Jak udělat slepici na víně | recept. Recept na slepici na víně. Starší slepici lze před dušením uvařit v osolené vodě. Vývar pak můžeme použít na polévku. Uděláme si nyní společně skvělý oběd. Budeme potřebovat slepici, kterou si upravíme na víně. Dobrou chuť!
Co je potřeba
1 slepice nebo velké kuře
sůl
mletý pepř
1 lžíce koření divočina
hladká mouka
2 lžíce oleje
100 g slaniny
1 cibule
130 ml červeného vína
2 mrkve
¼ celeru
2 petržele
1 lžíce kečupu
petrželka
Slepici naporcujeme, osolíme, okořeníme, poprášíme moukou a na oleji opečeme.
Maso vyjmeme, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a lehce rozškvaříme.
Pak přisypeme nakrájenou cibuli, zpěníme, maso vrátíme, podlijeme trochou vody a vínem a dusíme.
Dle potřeby podléváme.
V polovině dušení přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka.
Omáčku ochutíme kečupem a povaříme.
Nakonec přidáme nakrájenou petrželku.
Podáváme s opečenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Diskuze k článku