Jak upéct slepičí stehna se slaninou a bramborami v alobalu | recept
Jak upéct slepičí stehna se slaninou a bramborami v alobalu | recept. Dnes se sice v jídelníčku uplatňuje především kuře, avšak není na škodu občas zařadit i slepičí maso. Ze slepice snadno uděláte celý oběd – silný slepičí vývar je už tradicí a slepice na paprice nebo smetaně také. K tomu, abyste připravili z jedné slepice dva chody, budete potřebovat těžší slepici než 1200 g běžně prodávaných, nejlépe se poptat ve farmářských prodejnách. Když budete mít štěstí, můžete narazit i na tříkilové kusy.
Co je potřeba
Množství upravte sami podle sebe
- stehna ze slepice – předvařená
- anglická slanina
- brambory
- sůl
- alobal
Aby pečené slepičí stehno dobře chutnalo a bylo měkké, nejprve slepici dejte vařit na polévku. Recept najdete třeba zde https://www.jaktak.cz/jak-udelat-svatecni-slepici-polevku-recept.html. Ještě než bude slepice hodně měkká ji vyjměte a oddělte stehna.
Diskuze k článku