Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit slepici na paprice | recept

Jak připravit slepici na paprice | recept

Slepice na paprice | recept. Slepice je v kuchyni, na rozdíl od ostatní drůbeže, tak trochu odstrčená. Málokdo ji v dnešní době zařadí do jídelníčku. Může za to hlavně to, že potřebuje delší dobu úpravy, má tužší maso. Ale když  si vezmete na pomoc tlakový hrnec, uvaříte oběd ze slepice stejně rychle jako třeba z hovězího masa a ještě ušetříte. Slepice patří k nejlevnějším masům. Vyzkoušejte recept našich babiček, slepici na paprice, podle následujícího návodu.

Co je potřeba

  • slepice
  • 1 středně velká cibule
  • mletá sladká paprika
  • 250 ml zakysané smetany
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • sůl
  • hladká mouka
  • tuk
1

Slepici opláchněte a případně odstraňte zbytky vnitřností a peří. Pak ji naporcujte a opláchněte pod vodou. Osušte papírovými utěrkami.

2

Na oleji, přepuštěném másle nebo jiném tuku porce slepice opečte ze všech stran. Opečené maso vyjměte a na zbylém tuku osmahněte drobně pokrájenou cibuli. Přidejte mletou papriku a po zpěnění přilijte asi 200 ml vody nebo vývaru.

3

Do paprikovo-cibulového základu vložte opečené porce slepice, osolte a přihoďte koření. Duste pod poklicí doměkka. Podle potřeby podlévejte vodou nebo vývarem. Připravte si z tuku a hladké mouky bledou jíšku a nechte ji vystydnout. Jakmile je maso měkké, vyjměte ho a zašlehejte do základu studenou jíšku a podle potřeby dolévejte tekutinu tak, aby vznikla správně hustá omáčka. Tu povařte a proceďte.

4

Do lehce vychladlé omáčky vmíchejte zakysanou krémovou smetanu a dosolte podle chuti. Omáčkou přelijte porce slepice a podávejte s rýží nebo těstovinami. (Někteří strávníci mohou mít problém s kostmi nebo kůží na talíři, proto je po uvaření odstraním a omáčkou zalévám již čisté maso.)

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit rumunský guláš | recept
Jak uvařit rumunský guláš | recept
Rumunský guláš | recept. Guláš je jídlo, které má obrovské množství variací. Asi nikdo ho nevaří z přesně odvažovaných a stále stejných přísad. E…