Jak upéct slepičí stehna se slaninou a bramborami v alobalu | recept
Jak upéct slepičí stehna se slaninou a bramborami v alobalu | recept. Dnes se sice v jídelníčku uplatňuje především kuře, avšak není na škodu občas zařadit i slepičí maso. Ze slepice snadno uděláte celý oběd – silný slepičí vývar je už tradicí a slepice na paprice nebo smetaně také. K tomu, abyste připravili z jedné slepice dva chody, budete potřebovat těžší slepici než 1200 g běžně prodávaných, nejlépe se poptat ve farmářských prodejnách. Když budete mít štěstí, můžete narazit i na tříkilové kusy.
Co je potřeba
Množství upravte sami podle sebe
- stehna ze slepice – předvařená
- anglická slanina
- brambory
- sůl
- alobal
Krok 1
Aby pečené slepičí stehno dobře chutnalo a bylo měkké, nejprve slepici dejte vařit na polévku. Recept najdete třeba zde https://www.jaktak.cz/jak-udelat-svatecni-slepici-polevku-recept.html. Ještě než bude slepice hodně měkká ji vyjměte a oddělte stehna.
Krok 2
V obchodě si nechte nakrájet na tenké plátky anglickou slaninu a obalte s ní celé stehno ze všech stran.
Krok 3
Syrové brambory nakrájejte na tenké plátky a promíchejte se solí. Podle uvážení můžete přidat oblíbenou kořenící směs nebo bylinky.
Na čtverec z alobalu položte ochucené brambory a na ně slepičí stehno se slaninou. Zabalte a nechte nahoře malý otvor, aby mohla unikat pára.
Krok 4
Balíčky vložte do pekáčku a podlijte vodou. Pečte při 180 °C doměkka. Před koncem pečení roztrhněte obal a zvyšte teplotu, aby se utvořila křupavá kůrka.