Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jahodovo čokoládový koláč | recept

Jak udělat jahodovo čokoládový koláč | recept

Jak udělat jahodovo čokoládový koláč | recept. Dezert k odpolednímu čaji? Výborný je jahodovo-čokoládový koláč, který si nyní připravíme podle jednoduchého receptu. A jdeme na to.

Co je potřeba

na 10 porcí:
450 g jahod
250 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
220 g hladké mouky
30 g kakaového prášku
200 g pískového cukru
2 lžíce moučkového cukru
2 lžíce nastrouhané čokolády na vaření
pár kapek vanilkového extraktu
sůl
moučkový cukr na posypání

1

V nádobě vyšleháme smetanu, mléko a extrakt. Mouku prosátou s kakaem, solí, cukrem zalijeme smetanovou směsí. Vše zamícháme.

2

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vlijeme do ní těsto, které uhladíme. Jahody přepůlíme, promícháme s moučkovým cukrem a rozložíme je na těsto, aby byly 1 cm od kraje.

3

V troubě předehřáté na 180 °C koláč pečeme 40 – 50 minut. Potom jej necháme vychladnout a posypeme čokoládou.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.