Jak udělat nepečený tvarohový dort s ovocem | recept
Nepečený dort s ovocem | recept. Nepečené tvarohové dorty jsou v létě vítaným sladkým zákuskem. V parnech není chuť na těžké máslové krémy, dáváme přednost ovocným, tvarohovým a jogurtovým dezertům. Následující recept na nepečený dort je základním předpisem. Dort můžete obměňovat podle svých chutí, zdobit pokaždé jiným ovocem nebo zvolit jiný podkladový korpus. S výrobou tohoto dortu si zkrátka „vyhrajete“.
Co je potřeba
Na korpus:
- 2 vejce
- 2 mírně navršené polévkové lžíce krupicového cukru
- 2 polévkové lžíce polohrubé mouky (mírně navršené)
- tuk a mouku (kokos, ořechy) na vymazání formy
Čokoládový tvaroh:
- 250 g tvarohu v kostce
- 50 g moučkového cukru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 kávová lžička instantní kávy
- 200 g čokolády na vaření
- malý sáček želatiny (90 g)
Světlý tvaroh:
- 250 g tvarohu v kostce
- sáček vanilkového cukru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 90 g želatiny (malý sáček)
- 50 g moučkového cukru
Ovoce na dozdobení
Nejprve si připravíme korpus pod tvarohovou náplň. Korpus můžeme vytvořit z kulatých dětských nebo dlouhých cukrářských piškotů, kterými vyložíme dno vymazané a hustě vysypané dortové formy.
Další možností je upéci si korpus: ušleháme 2 vaječné žloutky se 2 PL krupicového cukru do pěny, přidáme 2 PL polohrubé mouky a pevně ušlehaný sníh ze 2 bílků. Upečeme při teplotě 190 °C do zrůžovění a necháme ve formě vychladnout.
Čokoládový krém
Na mírném teple rozpusťte nalámanou čokoládu. Do sklenice nalijte asi 1,5 dl horké vody a rozmíchejte v ní želatinu v prášku s 1 kávovou lžičkou instantní kávy. V misce rozmíchejte tvaroh s cukrem, přidejte ušlehanou smetanu a nakonec rozpuštěnou želatinu rozmíchanou s vlažnou čokoládou. Důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
Upečený piškotový korpus potřeme marmeládou, ale nemusíme, jde to i bez ní. Na připravený korpus klademe po lžících vedle sebe tmavý a světlý krém, až formu zcela zaplníme. Toto množství tvarohu vystačí na 3 vrstvy nad sebou. Po vypotřebování tvarohu formou klepneme o pracovní desku, aby se náplň srovnala a odstranily se vzduchové bubliny. Klepnutím se také povrch dortu urovná.
Diskuze k článku