Jak udělat jahodovo čokoládový koláč | recept
Jak udělat jahodovo čokoládový koláč | recept. Dezert k odpolednímu čaji? Výborný je jahodovo-čokoládový koláč, který si nyní připravíme podle jednoduchého receptu. A jdeme na to.
Co je potřeba
na 10 porcí:
450 g jahod
250 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
220 g hladké mouky
30 g kakaového prášku
200 g pískového cukru
2 lžíce moučkového cukru
2 lžíce nastrouhané čokolády na vaření
pár kapek vanilkového extraktu
sůl
moučkový cukr na posypání
Krok 1
V nádobě vyšleháme smetanu, mléko a extrakt. Mouku prosátou s kakaem, solí, cukrem zalijeme smetanovou směsí. Vše zamícháme.
Krok 2
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vlijeme do ní těsto, které uhladíme. Jahody přepůlíme, promícháme s moučkovým cukrem a rozložíme je na těsto, aby byly 1 cm od kraje.
Krok 3
V troubě předehřáté na 180 °C koláč pečeme 40 – 50 minut. Potom jej necháme vychladnout a posypeme čokoládou.