Jak udělat hrušková povidla | recept
Hrušková povidla recept - jak je známo, letní sklizeň hrušek je nejméně trvanlivá, a proto je dobré vymyslet, co s hruškami podnikneme, aby se nezkazily. Ideální jsou hrušková povidla. Recept na hrušková povidla krok za krokem naleznete v přiloženém videoreceptu. A věřte, výsledek opravdu stojí za tu námahu. Pojďme s chutí do toho - a hruškových povidel půlka je hotovo.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Povidla jsou asi fajn, ale docela mne překvapilo, proč autorka steriluje skleničky i víčka a nakonec sklenice naplní a aniž by otřela okraje sklenic, umatlané od povidel při plnění, tak na ně zašroubuje víčka. Jak to má, proboha, chytnout! Sklenice i víčka se sterilují předevím proto, aby víčka chytla a obsah skleniček se nekazil. JInak recept dobrý.
"proč autorka steriluje skleničky i víčka a nakonec sklenice naplní a aniž by otřela okraje sklenic, umatlané od povidel při plnění, tak na ně zašroubuje víčka..."
protože používá trychtýř na plnění zavařovacích sklenic, kdy zamatlání nehrozí - v dnešní době běžná praxe...
http://www.gastrozone.cz/trychtyr-nalevka-na-plneni-zavarovacich-skleni…