Jak upéct ovocný zákusek s máslovou drobenkou | recept
Ovocný zákusek s máslovou drobenkou | recept. Dnes vám k vyzkoušení nabízím recept na výborné zákusky s ovocnou náplní. Nenapadá mě, jak je nazvat, jsou to vlastně mini koláčky s drobenkou pečené ve formě na muffiny. Základní předpis si můžete upravit např. přidáním lžíce kakaa do základu, nebo jablka či hrušky nahradit banány. Jen máslo v receptu nenahrazujte jiným tukem, nebylo by to ono.
Co je potřeba
Těsto:
- 60 g moučkového cukru
- 120 g másla
- 180 g hladké mouky
Náplň:
- 4–5 hrušek (jablek)
- 30 g cukru krupice
- lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Drobenka:
- 50 g vanilkového cukru
- 75 g másla
- 120 g hladké mouky
- špetka soli
- lžička mleté skořice
Zatímco se těsto chladí, připravte ovocnou náplň. Jablka nebo hrušky oloupejte a pokrájejte na malé kousky. Promíchejte je s krupicovým cukrem, šťávou z citronu a vložte do pánve. Zahřívejte a směs stále míchejte. Okořeňte mletým kardamomem, dodá ovoci výbornou chuť. Z ovoce se uvolní šťáva, část odeberte do hrnku a rozmíchejte v ní kukuřičný škrob. Pak ji vlijte zpět do pánve, promíchejte a ihned odstavte. Směs nechte vychladnout.
Diskuze k článku