Jak udělat hovězí samosas | recept
Jak udělat hovězí samosas | recept. Indická kuchyně je typická především velkým zastoupením pro nás exotického koření - kurkuma, šafrán a chilli papričkami. Uvařte si s námi hovězí samosas, jde o smažené taštičky z listového těsta plněné masovou směsí.
Co je potřeba
1 polévková lžíce rostlinného oleje + olej navíc na fritování
1 nadrobno nasekaný stroužek česneku
1 lžička najemno strouhaného čerstvého zázvoru
1 středně velká, najemno nakrájená cibule
1 lžíce kari koření
půlka lžičky kurkumy
200 g mletého hovězího masa
90 g mraženého hrášku
1 polévková lžíce hnědého cukru
1 kg listového těsta
čtvrt šálku nadrobno nasekaných koriandrových lístků
Česnek a zázvor osmažíme na oleji. Po minutě přidáme cibuli, kari a kurkumu. Restujeme 2 – 3 minuty.
Poté přidáme hovězí maso, dobře promícháme a opékáme asi 5 – 7 minut. Vmícháme hrášek a necháme zcela vystydnout. Z rozváleného listového těsta vykrájíme 24 koleček o průměru asi 10 cm.
Doprostřed dáme vychladlou směs a posypeme koriandrem.
Kolečko přehneme napůl a okraje dobře stlačíme, aby náplň nevytékala ven.
Taštičky smažíme na rozpáleném oleji 2 minuty po každé straně, až jsou zlaté a křupavé.
Tipy
Podáváme s tzatziki.
Diskuze k článku