Jak udělat masové kuličky s čubricou | recept
Jak udělat masové kuličky s čubricou | recept. Čubrica je směs koření, která je oblíbená hlavně v balkánské kuchyni. Jde o směs ze suché saturejky, pálivých papriček, soli, mouky z opražené kukuřice a semen pískavice. V kuchyni se využívá především do receptů z luštěnin, zapékané zeleniny či mletých mas.
Co je potřeba
Na 4 porce:
2 rohlíky
100 ml mléka
1 menší cibule
500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
1 vejce
sůl
mletý pepř
1 lžička čubrice
olej
4 placky pita chleba
1 listový salát
80 g nivy
Na dresink:
3 lžíce medu
1 citron
3 lžíce olivového oleje
mletý pepř
Rohlíky rozdrobíme do mísy a zalijeme mlékem.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Přidáme ji do mísy s rohlíky společně s mletým masem, vejcem, solí, pepřem a čubricou.
Vše rukou promícháme. Pak ze směsi vytvarujeme kuličky.
Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky osmažíme asi 7 minut.
Usmažené kuličky necháme okapat na papírovém ubrousku.
Připravíme si zálivku. Med dáme do misky, přidáme citronovou šťávu a olej, opepříme a vše promícháme.
Listy salátu rozdělíme na talíře, rozdrobíme na ně nivu a pokapeme dresinkem.
Přidáme masové kuličky a nakrájený pita chleba.
Diskuze k článku